cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Pieprz
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 923

Dżem z czereśni i grejpfruta

Forma potrawy: Przetwór
750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Red Mint (Long Drink)

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
50ml Wódki Żołądkowej Gorzkiej z  Miętą
połowa świeżej limonki (6 cząstek)
5 listków świeżej mięty pieprzowej
120ml soku żurawinowego
» zobacz przepis

Dynia z ryżem i rodzynkami

Forma potrawy: Deser
500g dyni
1 szklanka ryżu
1/2 szklanki mleka
2–3 łyżki cukru
100g masła
70g rodzynek, sól
» zobacz przepis

Marmolada dyniowo-jabłkowa

Forma potrawy: Przetwór
500g dyni
500g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1kg cukru żelującego
» zobacz przepis

Dynia marynowana 1

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
500g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Sos jabłkowy z curry

Forma potrawy: Sos
3 jabłka
1 pudełko serka homogenizowanego
1 łyżka curry w proszku
1 łyżeczka cukru
sól
» zobacz przepis

Orzechy w cukrze

Forma potrawy: Deser
1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka oleju
» zobacz przepis

Brzoskwinie z lodami z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla
bakalie 15-20 dkg
lody 1 średnie opakowanie
brzoskwinie 5 szt
cukier do smaku
» zobacz przepis

Kompot z dyni

Forma potrawy: Przetwór
Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 10% 1/2 szklanki
Cukier 10 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 1 l.
Goździki 8-10 szt.
» zobacz przepis

Krem kakaowy ze śliwek (nutella ze śliwek)

Forma potrawy: Przetwór, Inna potrawa
3kg śliwek
1kg cukru
3 cukry waniliowe (około 32 gramy)
od 10 do 25 dkg gorzkiego kakao dobrej jakości
» zobacz przepis

Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy

Forma potrawy: Napój
1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne
» zobacz przepis

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Deser
40dag truskawek
1 szklanka wody
10-15dag cukru
2dag żelatyny

Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.