cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Cytryna
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 414

Kolorem zielonym zaznaczono [Cytryna]

Konfitury z gruszek lipcowych

Forma potrawy: Przetwór
2kg oczyszczonych gruszek
1,5kg cukru
1 laska wanilii
łyżka octu
litr wody
sok z dużej cytryny
odrobina brandy lub winiaku
» zobacz przepis

Słoneczny deser

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy, Deser
2 grejpfruty
25dag ananasów z puszki
3 banany
5dag cukru pudru
1 kieliszek likieru pomarańczowego (40ml)
6 długich biszkoptów (tzw. szampanek)
kilka plasterków cytryny ze skórką
» zobacz przepis

Chrzan domowy

Forma potrawy: Przetwór
25dag świeżego chrzanu
50ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
» zobacz przepis

Kurczak w curry

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
15 dkg masła
szklanka jogurtu
6 cebul
3 łyżeczki curry
pół łyżeczki chili
2 ząbki czosnku
pół szklanki rosołu
sok z cytryny
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Złocisty wieniec z jabłkami

Forma potrawy: Ciasto
3 duże jabłka
3 jajka
6 szt. biszkoptów
1/6 kostki masła
4-5 łyżek cukru
1 op. cukru pudru
cytryna
1/2 szkl. mleko
» zobacz przepis

Sałatka z dyni i śliwek

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
250g dyni
200g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry
» zobacz przepis

Owocowa sałatka z miodem

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
2 pomarańcze (słodkie)
10 ciemnych winogron
jabłko
kiwi
sok z cytryny
3 łyżki naturalnego miodu płynnego
pół kieliszka wina białego wytrawnego
» zobacz przepis

Primadonna (łagodny long drink)

Forma potrawy: Koktajl bezalkoholowy, Napój
40ml soku pomarańczowego
40ml soku grejpfrutowego
40ml soku z marakui
10ml soku cytrynowego
20ml grenadiny
 
Do dekoracji:
plasterek pomarańczy
plasterek cytryny
» zobacz przepis

Surówka z jabłek z dynią

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3–4 jabłka
200–300g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól
» zobacz przepis

Pstrąg pyszny

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 pstrągi po około 30dag (lub filety)
duża marchew
czerwona papryka
duża cebula
średni por
pół szklanki oliwy
szklanka białego wytrawnego wina
2 liścia laurowe
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz
Sos:
2 łyżki chrzanu
szklanka śmietany
kwaśne jabłko
2 łyżki majonezu (np. kieleckiego)
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
» zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
opakowanie śledzi
2 opakowania suszonych śliwek
100g płatków migdałowych
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
szczypta cukru
bazylia
plastry cytryny
» zobacz przepis

Pikantne gruszki

Forma potrawy: Przetwór
1kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.