cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Pietruszka
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 303

Kolorem zielonym zaznaczono [Pietruszka]

Zupa z fasoli

Forma potrawy: Zupa
pół kg. mięsa na rosół
lub kostka bulionowa + kiełbasa/parówka
pół kg. fasoli
2 ziemniaki
1 cebula
1 średnia marchewka
1-2 pomidory
olej
zielenina, czosnek
przyprawy
» zobacz przepis

Kotlety de Volaille z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
4 piersi z kurczaka
20dag pieczarek
masło do smażenia
5dag migdałów
1 żółtko, 2 jajka
posiekana natka
10dag tartej bułki
sól, pieprz
Do podania:
frytki
pomidory
» zobacz przepis

Sałatka z avocado i mięsa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 avocado (dojrzałe)
pół słoika papryki konserwowej lub 2 pomidory
pół słoiczka czarnych oliwek bez pestek
40dag pieczonego kurczaka albo szynki (ew. inne mięso)
5dag sera pleśniowego
kilka orzeszków indyjskich
natka pietruszki
sól, pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny lub ocet winny
» zobacz przepis

Pikantne paluszki rybne

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
12 paluszków rybnych
olej do smażenia
1 cebula, posiekana
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
425g pokrojonych pomidorów najlepiej z puszki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
50g zielonych oliwek
Do przybrania:
1 skręcony plasterek cytryny
» zobacz przepis

Bakłażan z pieczarkami na zimno

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
1 bakłażan
pieczarek ile kto lubi
1-2 ząbki czosnku
nać pietruszki
oliwa
sól i pieprz
bagietka
czerwone wytrawne wino
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupa
1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60dag kalafiorów
20dag pieczarek
2 żółtka
2dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Schab w galarecie

Forma potrawy: Danie główne
60dag schabu
tłuszcz
1dag mąki
1dag ketchupu
8dag cebuli
2dag żelatyny
białko
sól, pieprz
jajko gotowane
papryka konserwowa
zielenina
» zobacz przepis

Łosoś wędzony smażony z jajem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
400g wędzonego łososia
4 jaja
4 łyżki masła
szczypta pieprzu
Do przybrania:
1 zielony ogórek pokrojony w plasterki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Gruszki po francusku nr 2

Forma potrawy: Danie na grilla, Deser
4 półówki gruszek
1/2 opakowania miękkiego sera
ser topiony
2 łyżki posiekanej zieleniny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Surówka z kalarepy

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3-4 szt. kalarepy
2 jabłka
1 kwaszony ogórek
4 łyżki oleju
1/2 butelki jogurtu lub kefiru
sól
cukier
zielenina
» zobacz przepis

Risotto z makreli

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
25dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50dag pomidorów
25dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.