MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Galaretka z wędzonego łososia i avocado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

200 g wędzonego łososia
1 avocado
60 g czerwonego kawioru
30 ml śmietanki kremowej
20 g żelatyny
500 ml wywaru rybnego
100 ml wina
sok z 1/2 cytryny
1 pęczek koperku
sól, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Kotlety schabowe w winie

Forma potrawy: Dania główne

1,2 kg schabu bez kości
100 g migdałów
250 ml wina (malaga)
5 łyżek oleju
2 gałązki zielonej pietruszki
sól

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Schab w sosie arabskim

Forma potrawy: Dania główne

8 plastrów schabu bez kości o grubości ok 1 - 1,5cm
paczka fig
4 małe cebulki (np. szalotki)
3 łyżki octu winnego najlepiej czerwonego
3 łyżki oliwy
łyżka masła
kieliszek wina najlepiej czerwonego
sól, pieprz do smaku

Do podania:
kasza kus-kus

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Pstrągi w winie

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz

Do podania:
białe wino

Do przybrania:
cytryna

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Rumsztyk

Forma potrawy: Dania główne

50 dag wołowiny bez kości lub rostbefu bez kości
tłuszcz
2 dag mąki
sól, pieprz

Do podania:
frytki

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Omlet z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne, Śniadania

30 dag pieczarek
5 dag masła
5 jajek
5 łyżek mąki
3 łyżki wody mineralnej
sól, pieprz
drobno posiekana natka pietruszki

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Zapiekanka z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania

200 g pieczarek
bagietka
150 g chudego boczku lub bekonu
100 g żółtego sera
1 łyżeczka sklarowanego masła
1/2 pęczka natki pietruszki

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Węgorz po wrocławsku

Forma potrawy: Dania rybne

1 kg węgorza
80 ml śmietany
20 dag selera
2 dag masła
tłuszcz
2 dag mąki
1 szklanka rosołu
20 dag pieczarek
zielenina
żółtko
sól, pieprz
sok z cytryny

potrawa z warzyw » zobacz przepis