cojemy.pl > Dania główne > Rumsztyk

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy bez soli

Rumsztyk

Formy potrawy: danie główne

Składniki potrawy

50dag wołowiny bez kości lub rostbefu bez kości
tłuszcz
2dag mąki
sól, pieprz

Do podania:
frytki

Przyrządzanie

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w plastry o grubości 2 cm rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą i formować ręką i nożem owalne rumsztyki, posypać solą i mąką.

Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 3-4 min. Podawać z frytkami.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Frytki, Masło, Mąka pszenna (zwykła), Pieprz, Smalec, Sól kuchenna, Wołowina, Ziemniaki

Podobne przepisy

Wołowina w imbirze

Forma potrawy: Danie główne
400g rumsztyka wołowego
4 grzyby aromatyczne lub suszone prawdziwki
1 duży kawałek imbiru lub 1 i 1/2 łyżki imbiru w proszku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka maki ziemniaczanej
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry lub bialego, wytrawnego wina
1 łyżka miodu
sol, pieprz
olej do smazenia
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Duszona wołowina z pomidorami i oliwkami

Forma potrawy: Danie główne
1kg rozbratla, karkówki lub rumsztyka
10dag wędzonego boczku
30dag pomidorów
łyżka pasty pomidorowej
10dag oliwek zielonych (bez pestek)
10dag oliwek czarnych (bez pestek)
250ml czerwonego wina
cebula
3 ząbki czosnku
pół pęczka zielonej pietruszki
gałązka tymianku
łyżka mąki
5 łyżek oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.