Forma potrawy: Sałatki
10 dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz
Faszerowany jabłkami pstrąg z grilla
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz
Cukinia z grilla z sosem jogurtowym
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia 1 szt
jogurt
pietruszka - nać
oliwa z oliwek
cytryna
czosnek kilka ząbków
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania na grilla
baranina 70 dag
mleko 1/2 L
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz czarny 1 łyżka
pomidory 3 szt
papryka czerwona 3 szt
cebula 5 szt
Steki z grilla z masłem ziołowym
Forma potrawy: Dania na grilla
4 steki z polędwicy wolowej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka oleju
1 pomidor
4 małe liście sałaty
2 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cytryny
2 dag masła ziołowego
Forma potrawy: Dania na grilla
kawałek wieprzowiny (np. schabu) na ok. 6 kotletów
1-2 pomidory
10 dag żółtego sera mozzarella
10 g masła
4 łyżki siekanej natki
ząbek czosnku (lub więcej)
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Marynata:
sok z jednej cytryny
kilka ząbków czosnku
Forma potrawy: Dania na grilla
75 dag mielonej wołowiny.
2 ząbki czosnku.
3 łyżki posiekanej natki pietruszki.
2 łyżki masła.
oliwa.
łyżka zielonego pieprzu.
sól.
Forma potrawy: Dania na grilla
8 dużych moreli
40dkg chudej wołowiny ( polędwica lub rostbef)
albo po 20dkg wołowiny i chudej wieprzowiny
sól, pieprz, oliwa.