MENU
ZWIŃ MENU

Steki z grilla z masłem ziołowym

Forma potrawy: Dania na grilla

Składniki

4 steki z polędwicy wolowej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka oleju
1 pomidor
4 małe liście sałaty
2 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cytryny
2 dag masła ziołowego

Przyrządzanie

Steki umyć, dobrze osuszyć, natrzeć olejem i upiec na grillu. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem. W czasie pieczenia mięsa umyć liście sałaty, pomidor oraz gałązki pietruszki.
 
Pomidor pokroić w cząstki. Upieczone steki ułożyć na liściach sałaty i udekorować cząstkami pomidora i gałązkami natki pietruszki.
 
Na każdym steku ułożyć plasterek cytryny a na nim kawałek masła ziołowego.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Galzurowana wędzona szynka

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

4 steki z wędzonej szynki
otarta skórka i sok z 2 pomarańczy
4 laski cynamonu
1 łyżka brunatnego cukru

Do przybrania:
plastry pomarańczy
gałązki rzeżuchy

Stek bawarski

Forma potrawy: Dania główne

40 dag mięsa mielonego
1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
1-2 jaja
2 łyżki mleka
sól
gałka muszkatołowa
1 łyżka zieleniny
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
4 jabłka
1 łyżeczka mąki
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka startego sera
pieprz

Do podania:
sałata
 

Bagietka z grilla z masełkiem ziołowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

przyprawa vegeta lub inna 1 łyżka
bagietka 1 sztuka
masło 200 g
czosnek 2 ząbki

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz