cojemy.pl > Dania na grilla > Cziczkebab

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą

Cziczkebab

Formy potrawy: danie na grilla

Składniki potrawy

baranina 70dag
mleko 1/2 L
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz czarny 1 łyżka
pomidory 3 szt
papryka czerwona 3 szt
cebula 5 szt

Przyrządzanie

Baraninę pokroić w kostkę ok. 2,5 cm, włożyć do głębokiej miski, dodać sól i pieprz.

Wymieszać z oliwą, mlekiem i zalać nim mięso, marynować 4-5 godzin.

Po tym czasie mięso odsączyć i obsuszyć. Obrać cebulę i pokroić w grube plastry.

Podobnie pokroić pomidory. Papryki wymyć, oczyścić z nasion, pokroić na kawałki.

Nadziewać na rozetki na przemian: kawałki mięsa, plastry pomidora, cebuli, papryki, aż do wypełnienia.

Piec na grillu około 20 min.

W połowie pieczenia obrócić na drugą stronę.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Baranina, Cebula, Mleko, Oliwa, Papryka, Pieprz, Pomidor, Sól kuchenna
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.