MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwory

dynia
żurawina
cukier

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Marmolada z dyni i śliwek

Forma potrawy: Przetwory

500 g zmiksowanego miąższu dyni
500 g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1 kg cukru żelującego

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwory

800 g dyni
6 pomarańcz
300 g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg dyni
1 kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Dżem z dyni z borówkami lub żurawinami

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni
500 g borówek albo żurawin
750 g cukru

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Dynia marynowana 1

Forma potrawy: Przetwory

2 kg dyni
500 g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Czarne oliwki marynowane

Forma potrawy: Przetwory

4-5 słoików czarnych oliwek
ok. 1 l oliwy extra vergine
3-4 ostre papryczki
główka obranego czosnku
5-6 liści laurowych
świeży tymianek
świeży rozmaryn

Przetwory z warzyw » zobacz przepis

Podgrzybki w pomidorach

Forma potrawy: Przetwory

obgotowane podgrzybki (proporcja na durszlak grzybów)
1,5 szklanki oleju
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
4 duże cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
ziele angielskie, liść laurowy, sól

Przetwory z warzyw » zobacz przepis