Forma potrawy: Dania na grilla
20 dag kiełbasy
15 dag pieczarek
5 dag żółtego sera (gouda lub innego)
2 cebule
2 pomidory
pieprz, sól
Kiełbasę umyć w ciepłej wodzie, zdjąć błonę i pokrajać w plasterki.
Pieczarki umyć i przyciąć trzonki. pokrajać ser, cebulę i pomidory w plasterki o wielkości zbliżonej do wędliny.
Na patyczki lub rożenki nadziać: kiełbasę, pomidory, pieczarki, cebulę, ser, posypać lekko pieprzem i solą. Upiec na grilu.
Forma potrawy: Dania główne
1/2 kg kiełbasy
100 g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750 g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku
Pasta z żółtego sera z wędliną
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
25 dag żółtego sera
10 dag szynki lub kiełbasy
sól
1 szklanka kefiru
ketchup
Szaszłyki jagnięce lub wieprzowe
Forma potrawy: Dania główne
60 dag jagnięciny lub wieprzowiny
strąk czerwonej papryki
sól
pieprz
tymianek
ząbek czosnku
2 łyżki miodu
2 łyżki oleju
Sos:
2 łyżki musztardy
po łyżce miodu i koncentratu pomidorowego
odrobina przegotowanej wody
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
8 grzybków, np. pieczarek
4 plasterki boczku bez skórki, przekrojone skośnie na połowy
8 nerek jagnięcych, obranych ze skóry i przepołowionych
4 przepołowione pomidory
8 kiełbasek koktailowych
8 liści laurowych
olej do posmarowania
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny