MENU
ZWIŃ MENU

Surówka z melona i poziomek

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

40 dag melona
20 dag poziomek
1 i 1/3 szklanki śmietanki
cukier

Przyrządzanie

Melon należy umyć, obrać i pokroić w dość drobne kawałki. Poziomki przebrać, odrzucając mało dojrzałe, opłukać, osączyć, usunąć szypułki.

Poziomki ułożyć w piramidkę na środku okrągłego, szklanego półmiska. Następnie obłożyć kawałkami melona, posypać cukrem i polać śmietaną.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kleopatra

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

40 ml niebieskiego likieru curacao
sok pomarańczowy
1-2 łyżki śmietanki
wisienka
kulki z melona

Konfitury z melona

Forma potrawy: Przetwory

1 kg melona + 1 Melon
sok z cytryny
rum
1/2 kg cukru

Puchar z melona

Forma potrawy: Desery

2 dojrzałe, słodkie melony
10 dag słodkich migdałów
100 ml (wina) madery lub porto
4 gałązki świeżej mięty

Sałatka z melona

Forma potrawy: Sałatki

100 g dyni
100 g melona
2 duże jabłka, najlepiej odmian zielonych lub żółtych
1 średnia cytryna
1 łyżka stołowa płynnego miodu
listki mięty do dekoracji