Forma potrawy: Sałatki
1 kurczak wędzony (ok. 80 dag)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa w plastrach
3 łodygi selera naciowego
1 jabłko
5 łyżek majonezu
1 strąk czerwonej papryki
cukier
sól
pieprz
Z kurczaka usunąć kości, a mięso pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Plastry ananasa wyjąć z syropu i podzielić na małe kawałki.
Seler umyć, obciąć większe liście, a łodygi drobno pokroić.
Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Połączyć wszystkie składniki, jeśli trzeba - posolić, i zalać majonezem, doprawionym cukrem i pieprzem.
Sałatkę dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce przez około 1-2 godziny.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski.
Sałatkę przybrać papryką chwilę przed podaniem.
Sałatka z wędzonego kurczaka i brzoskwini
Forma potrawy: Sałatki
mięso z 1 wędzonego udka kurczaka
1 brzoskwinia z puszki
1/2 puszki kukurydzy słodkiej
1 - 2 łyżki majonezu
Sałatka z kurczaka, ananasa i kiełków
Forma potrawy: Sałatki
2 piersi z kurczaka
puszka ananasa
puszka kiełków sojowych
puszka kukurydzy
Sos:
2 łyżki majonezu
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
Sałatka z kurczaka o smaku imbirowym
Forma potrawy: Sałatki
500 g pieczonego kurczaka
2 ogórki
2 pomidory
Marynata do kurczaka:
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki cukru, pieprz
Marynata do ogórków:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
450g mięsa z kurczaka, ugotowanego, bez skóry i pokrojonego w kostkę
225g sera ementaler pokrojonego w kostkę
425g brzoskwiń z puszki, odsączonych i pokrojonych
1 łyżka estragonu posiekanego lub 1 i 1/2 łyżeczki suszonego
3 łyżki sosu vinaigrette
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny