1 kurczak wędzony (ok. 80 dag)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa w plastrach
3 łodygi selera naciowego
1 jabłko
5 łyżek majonezu
1 strąk czerwonej papryki
cukier
sól
pieprz
Z kurczaka usunąć kości, a mięso pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Plastry ananasa wyjąć z syropu i podzielić na małe kawałki.
Seler umyć, obciąć większe liście, a łodygi drobno pokroić.
Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Połączyć wszystkie składniki, jeśli trzeba - posolić, i zalać majonezem, doprawionym cukrem i pieprzem.
Sałatkę dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce przez około 1-2 godziny.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski.
Sałatkę przybrać papryką chwilę przed podaniem.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl