Ruloniki szparagowe

Składniki potrawy

1-2 pęczki szparagów
300g wołowiny
300g zielonego groszku
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia
pieprz

Przyrządzanie

Wołowinę pokroić w cienkie plastry wzdłuż włókien, lekko posypać pieprzem i skropić sosem sojowym.

Szparagi pokroić tak, by ich dlugość była trochę większa od szerokości plastrów wołowiny, obgotować krótko w lekko osolonej wodzie.

Brać po 3-4 szparagi, owijać plastrem wołowiny, spiąć wykałaczką.

Rozgrzać patelnię, wlać łyżke oleju, obsmażyć krótko zielony groszek, osolić go i wyłożyć na półmisek.

Na tej samej patelni usmażyć wołowinę ze szparagami polewając ją lekko sosem sojowym.

Usmażone ruloniki wyłożyć na groszek i podawać od razu.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl