Formy potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska
35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne
Truskawki przebrać, umyć, usunąć szypułki. Odłożyć 1 szklankę równych, dorodnych owoców. Z pozostałych wycisnąć sok w sokowirówce lub lnianym woreczku.
Sok wymieszać z cukrem. Dodać wermut i wodę sodową. Oziębić. Do wysokich szklanek włożyć truskawki i zalać napojem.
Podawać z lodami konsumpcyjnymi i łyżeczkami.
Forma potrawy: Napoje
50 dag truskawek lub poziomek
około pół litra wody mineralnej
8 dag cukru
Forma potrawy: Napoje
30 dag dyni
8 dag cukru
1,3 szklanki soku truskawkowego (ok 330 ml)
5-10 ml soku z cytryny
2 szklanki przegotowanej wody
Napój z mleka, marchwi i truskawek
Forma potrawy: Napoje
1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody
Forma potrawy: Napoje