Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
30 dag dyni
8 dag cukru
1,3 szklanki soku truskawkowego (ok 330 ml)
5-10 ml soku z cytryny
2 szklanki przegotowanej wody
Dynię umyć, obrać, zetrzeć na drobnej tarce i zalać 2 szklankami wrzątku. Zostawić przykryte na około 2-3 godziny.
Następnie dynię przecedzić przez gęste sito, odciskając dokładnie.
Dodać sok z truskawek, doprawić do smaku cukrem i kilkoma kroplami soku z cytryny.
Forma potrawy: Napoje
50 dag truskawek lub poziomek
około pół litra wody mineralnej
8 dag cukru
Napój z mleka, marchwi i truskawek
Forma potrawy: Napoje
1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody
Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne
Forma potrawy: Napoje