MENU
ZWIŃ MENU

Napój dyniowo-truskawkowy

Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska

Składniki

 
30 dag dyni
8 dag cukru
1,3 szklanki soku truskawkowego (ok 330 ml)
5-10 ml soku z cytryny
2 szklanki przegotowanej wody
 

Przyrządzanie

 
Dynię umyć, obrać, zetrzeć na drobnej tarce i zalać 2 szklankami wrzątku. Zostawić przykryte na około 2-3 godziny.
 
Następnie dynię przecedzić przez gęste sito, odciskając dokładnie.
 
Dodać sok z truskawek, doprawić do smaku cukrem i kilkoma kroplami soku z cytryny.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Napój truskawkowy

Forma potrawy: Napoje

50 dag truskawek lub poziomek
około pół litra wody mineralnej
8 dag cukru

Napój z mleka, marchwi i truskawek

Forma potrawy: Napoje

1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody

Napój truskawkowy z wermutem

Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe

35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody