Kiełbasa w piwie

Składniki potrawy

50dag kiełbasy białej
pół litra piwa jasnego
cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki masła
sól, pieprz, przyprawa do zup

Do podania:
ziemniaki,
surówka

Przyrządzanie

Piwo zagotować, włożyć do niego kiełbasę w całości, ząbek czosnku i grubo pokrojoną cebulę. Gotować na małym ogniu przez 20-30 minut. Następnie przykryć i odstawić na pół godziny.

Mąkę zasmażyć z masłem, dodać do tego przetartą przez sito cebulę, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, przyprawę do zup i zalać piwem.

Kiełbasę pokroić w grube plastry, zalać sosem piwnym.

Podawać z ziemniakami i surówką.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl