MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Turecka zupa z soczewicy

Forma potrawy: Zupy

litr bulionu warzywnego
25 dag czerwonej soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1 łyżka masła
Sól
Curry
Kurkuma
Kolendra
3 łyżki przecieru pomidorowego
Ocet winny
Cytryna

potrawa z owoców » zobacz przepis

Łosoś z papryką

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

750 g filetów z łososia
2 łyżki stołowe soku z cytryny
po 2 strąki czerwonej i zielonej papryki
2 łyżki stołowe oleju
200 ml białego wina
400 g pomidorków koktajlowych
1 pęczek koperku
kubeczek śmietany
2 łyżki stołowe chrzanu
2 łyżki stołowe oleju
sól, pieprz

potrawa z owoców » zobacz przepis

Łosoś pieczony z ziołami

Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje

4 nieduże filety z łososia
pół szklanki oliwy lub oleju
1 cytryna
po 1 łyżeczce: ziela angielskiego, świerzo rozgniecionego pieprzu czarnego i białego
po 2 łyżeczki tymianku i rozmarynu
2 liście laurowe
sól

potrawa z owoców » zobacz przepis

Zorza polarna

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

150 ml wiśniówki
50 ml wermutu
20 ml rumu
50 ml soku z czarnej porzeczki

potrawa z owoców » zobacz przepis

Zupa w dyni

Forma potrawy: Zupy

1 dynia wielkości piłki nożnej, z "ogonkiem"
2 cebule
50 g masła
1 jabłko
czosnek
pieprz, sól
świeże ziele krwiściągu lub trybuli ogrodowej
1 1/2 l rosołu wołowego
olej z pestek dyni
śmietana

Do podania:
wino białe

potrawa z owoców » zobacz przepis

Zupa czarownic

Forma potrawy: Zupy

2 cebule
1 ząbek czosnku
30 g masła
1 kg miąższu dyni
1 litr bulionu warzywnego
1 świeża papryczka chili
50 g świeżego imbiru
250 g śmietany
sól, pieprz
200 g kremówki
6 oliwek nadziewanych papryką
cynamon

potrawa z owoców » zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg dyni
1 kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki

potrawa z owoców » zobacz przepis

Kanapki glazurowane z musem z łososia

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

5 dużych prostokątnych kromek chleba razowego
50 g masła
2 plasterki cytryny
1 gałązka pietruszki

Galaretka:
200 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki żelatyny

Masa:
1 puszka łososia w sosie własnym
100 ml śmietany kremówki
60 g masła
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

potrawa z owoców » zobacz przepis