MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

430 g białej fasoli konserwowej
430 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30 ml oliwy z oliwek
30 g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225 g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Do podania:
świeże pieczywo

potrawa z owoców » zobacz przepis

Kapuśniak z czerwonej kapusty

Forma potrawy: Zupy

1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw
150 ml czerwonego wina
15 dag cytryn
1/2 kg czerwonej kapusty
30 dag obranych ziemniaków
8 dag cebuli
4 dag tłuszczu
2 dag mąki
sól, pieprz

potrawa z owoców » zobacz przepis

Wieniec orzechowy

Forma potrawy: Ciasta

35 dag (2 niepełne szklanki) mąki
20 dag sera białego
8 dag (4 łyżki) cukru pudru
1/2 szklanki mleka
2/3 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1 żółtko i 1 łyżka mleka do smarowania ciasta
tłuszcz i tarta bułka do formy

Nadzienie:
25 dag orzechów łuskanych
12 dag (6 łyżek) cukru pudru
3 łyżki mleka
1 jajo
zapach migdałowy

potrawa z owoców » zobacz przepis

Sos na pomidorze, cukinii i bakłażanie

Forma potrawy: Sosy

1 cukinia (średnia)
1 bakłażan (mały)
1 papryka czuszka
oliwki drylowane
pomidory w puszce (bez skórki, krojone)- 2 puszki
sól
pieprz
bazylia świeża lub suszona
oregano
oliwa z oliwek
czosnek być może również

potrawa z owoców » zobacz przepis

Śledzie z rusztu

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

50 dag świeżych śledzi
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
sól i pieprz

Do podania:
pieczywo
pieczone ziemniaki

potrawa z owoców » zobacz przepis

Pomidorowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

1/4 szklanki soku pomidorowego
łyżka stołowa soku cytrynowego
szklanka maślanki
pół szklanki zimnego mleka

potrawa z owoców » zobacz przepis

Skorpion

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

4/10 białego rumu
1/10 koniaku
4/10 soku pomarańczowego
1/10 amaretto

potrawa z owoców » zobacz przepis

Ryż smażony z warzywami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

2 saszetki ryżu brązowego halina
cytryna
2 marchewki
cebula
ząbek czosnku
4 łyżki oleju
30 dag zielonego groszku
2 łyżki siekanych migdałów
4 łyżki tartego sera żółtego (parmezan, gouda)
świeżo zmielony biały pieprz
bazylia do dekoracji

potrawa z owoców » zobacz przepis