Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
1 kg dyni
2–3 łyżki oleju
4 jaja
200 g makaronu (wstążki)
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2–3 łyżki cukru
sól
tłuszcz i bułka tarta do formy
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
1 kg rydzów
100 g masła
sól
może też być: śmietana
Do podania z:
chlebem
lub grzankami
Gruszki w sosie mleczno-kakaowym
Forma potrawy: Desery
pół kilograma gruszek
6-8 dag cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
2 dag mąki ziemniaczanej
1-2 dag kakao
2 żółtka
Wegetariańske hot-dogi z pieczarkami i żółtym serem
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
15 dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
2 podłużne bułki
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu
sól
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
4 szklanki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
łyżka sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia
zielenina
Forma potrawy: Sosy
4 cebule
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 szklanki gęstej śmietany
sól, pieprz
przyprawy
Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania
200 g pieczarek
bagietka
150 g chudego boczku lub bekonu
100 g żółtego sera
1 łyżeczka sklarowanego masła
1/2 pęczka natki pietruszki
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
wędlina/kiełbasa
pomidor
ser żółty
chleb
masło