Galaretka z wędzonego łososia i avocado
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy
200 g wędzonego łososia
1 avocado
60 g czerwonego kawioru
30 ml śmietanki kremowej
20 g żelatyny
500 ml wywaru rybnego
100 ml wina
sok z 1/2 cytryny
1 pęczek koperku
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
30 dużych krewetek (mrożonych lub świeżych)
3 mandarynki
2 świeże brzoskwinie
1 grejpfrut malinowy
Galaretka:
250 ml białego wytrawnego wina
2 łyżeczki żelatyny
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
150 g mąki
100 g masła
50 g cukru pudru
1 żółtko
sól
Galaretka:
1 kg śliwek
150 g cukru pudru
20 g żelatyny
50 ml likieru śliwkowego lub śliwowicy
50 g dżemu śliwkowego
Kanapki glazurowane z musem z łososia
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
5 dużych prostokątnych kromek chleba razowego
50 g masła
2 plasterki cytryny
1 gałązka pietruszki
Galaretka:
200 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki żelatyny
Masa:
1 puszka łososia w sosie własnym
100 ml śmietany kremówki
60 g masła
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem
Forma potrawy: Desery
15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól
Forma potrawy: Desery
20 dag pumpernikla (ciemny chleb razowy)
10 dag masła
6 małych gruszek
25 dag cukru
10 łyżeczek żelatyny instant
4 żółtka
1,5 szklanki czerwonego wina
1,5 szkalnki śmietany kremówki
cynamon
wiórki czekoladowe do dekoracji
Forma potrawy: Desery
1 1/2 tabliczki białej czekolady (15 dag)
1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (15 dag)
4 jajka
1/2 szklanki śmietany kremówki
3/4 łyżki żelatyny
Do przybrania:
listki mięty lub melisy