MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, przyprawy zostały zaznaczony na zielono

Purée z buraków ćwikłowych

Forma potrawy: Sałatki, Inne potrawy

800 g buraków ćwikłowych
2 kwaśne jabłka
60 g słoniny
1/2 cytryny
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 30%
cukier, sól

Niekoniecznie:
2 łyżki wiśni z konfitury

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Kiełbasa w piwie

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

50 dag kiełbasy białej
pół litra piwa jasnego
cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki masła
sól, pieprz, przyprawa do zup

Do podania:
ziemniaki,
surówka

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Galaretka z wędzonego łososia i avocado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

200 g wędzonego łososia
1 avocado
60 g czerwonego kawioru
30 ml śmietanki kremowej
20 g żelatyny
500 ml wywaru rybnego
100 ml wina
sok z 1/2 cytryny
1 pęczek koperku
sól, pieprz

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Mus z łososia

Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy

400 g łososia z puszki
200 ml bitej śmietany
50 ml koniaku
100 ml odtłuszczonego bulionu z kury
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny
sól, pieprz

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Bliny z kaszy gryczanej i sera twarogowego

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

20 dag kaszy gryczanej
2 jajka
15 dag sera twarogowego
15 dag śmietany
10 dag truskawek lub poziomek
2 dag cukru
sól
bułka tarta
1/2 szklanki śmietany
tłuszcz do smażenia
cukier do posypania

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Wątróbka a la kawior

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

40 dag wątróbki
tłuszcz
15 dag cebuli
4 jaja ugotowane na twardo
5 dag majonezu
sól, pieprz

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Sambal chilli padi ketchup

Forma potrawy: Sosy, Inne potrawy

30 świeżych papryczek chilli
4 szalotki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pasty krewetkowej
5 łyżek ciemnego sosu sojowego
1 łyżka brązowego cukru
8 łyżek soku cytrynowego
sól

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis

Mus z grzybów

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

30 g suszonych borowików
300 g pieczarek
100 ml śmietanki kremowej
300 ml wywaru mięsnego
15 g żelatyny
80 ml madery (rodzaj wina)
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 łyżki tartej bułki
sól, pieprz

Do przybrania:
100 g kurek lub smardzów

Inne potrawy z przypraw » zobacz przepis