Forma potrawy: Desery
4 banany
1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
2 łyżki rumu
Forma potrawy: Desery, Inne potrawy
1 kilogram kasztanów
mleko
cukier
wanilia
30 gram masła
2 żółtka
bita śmietana
Forma potrawy: Desery
400 g ugotowanych i obranych ze skórek kasztanów jadalnych
100 g masła
6 jaj (rozdzielonych)
50 g tartej bułki
50 ml śmietany
1 łyżeczka cukru
sól
Forma potrawy: Desery
500 g brzoskwiń
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 łyżki mąki
sól
masło do formy
Forma potrawy: Desery
500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku
Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne
250 g dojrzałych gruszek
łyżeczka cukru pudru
20 ml rumu
Gruszki w sosie mleczno-kakaowym
Forma potrawy: Desery
pół kilograma gruszek
6-8 dag cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
2 dag mąki ziemniaczanej
1-2 dag kakao
2 żółtka