Zobacz wszystkie przepisy z brzoskwiniami
Deser brzoskwiniowy z czerwonym winem
Forma potrawy: Desery
50 dag świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń
10 dag migdałów
Sos:
kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
2 żółtka
2 łyżki cukru
Forma potrawy: Desery
500 g brzoskwiń
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 łyżki mąki
sól
masło do formy
Forma potrawy: Desery
8 brzoskwiń
15 dag czarnych jagód
1/2 łyżki cukru
Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka lub śmietany
3-4 łyżki cukru
5 dag rodzynek
5 dag posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soku z cytryny
200 g brzoskwiń
łyżeczka miodu
20 ml likieru brzoskwiniowego
Forma potrawy: Desery
20 dag twarogu trzykrotnie mielonego
4 połówki brzoskwiń świeżych lub z syropu/puszki
2 łyżki miodu
4 łyżki smietanki 18-procentowej
2 łyżki rozpuszczalnego kakao
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
2 łyżki likieru jajecznego Advocaat
Forma potrawy: Desery
425g brzoskwiń z puszki
425g gruszek z puszki
50g rodzynek
1 laska cynamonu
4 goździki
4 łyżki rumu
śmietanka (ewentualnie)
Letnia sałatka z arbuzem i melonem
Forma potrawy: Sałatki, Desery
1/2 arbuza
1/2 melona
5 brzoskwiń
3 gruszki
200 g czarnych winogron
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny
75 ml brandy
Forma potrawy: Desery
2 brzoskwinie
8 śliwek
1 gruszka
150 g jeżyn
150 g malin
sok z 1/2 cytryny
50 ml koniaku lub śliwowicy
2 łyżki cukru pudru
Do podania:
biszkopty