cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Cebula
[X] Czosnek
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 1050

Makaron po akademicku

Forma potrawy: Danie główne
1/2 paczki makaronu (wybrać ilość na 2-3 osoby)
2 łyżki oleju
20dag sera żółtego gouda lub morski
sól
pieprz
curry
papryka w proszku
oregano lub szczypta bazylii
» zobacz przepis

Sos chrzanowy z borówkami

Forma potrawy: Sos
5dag korzenia chrzanu
20dag dżemu z borówek
3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
sól
» zobacz przepis

Zupa z suszonych śliwek

Forma potrawy: Zupa
250g suszonych śliwek
800ml przegotowanej, zimnej wody
250ml soku śliwkowego
100ml porto lub innego wina
6 goździków
kawałek cynamonu
2 łyżki soku cytrynowego
150ml śmietanki kremówki
cukier
orzechy włoskie, ziemne lub laskowe
» zobacz przepis

Egzotyczna zupa z dyni

Forma potrawy: Zupa
2kg dyni piżmowej
bulion warzywny
imbir
przyprawa tajska Thai-Lorbeer (Eugenia polyantha)
1 litr mleka kokosowego
curry (łagodne)
chili
słodki sos sojowy
» zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
opakowanie śledzi
2 opakowania suszonych śliwek
100g płatków migdałowych
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
szczypta cukru
bazylia
plastry cytryny
» zobacz przepis

Zupa brokułowa

Forma potrawy: Zupa
50dag mrożonych brokułów
10dag śmietany
10dag gotowanej szynki
2 łyżki masła
4 kromki pieczywa tostowego
rzeżucha
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Śliwki marynowane w winie

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg śliwek
2 i 1/2 szklanki cukru
szklanka octu
szklanka czerwonego wina
2 kawałki cynamonu
3-5 goździków
» zobacz przepis

Powidłowy zefir

Forma potrawy: Deser
1 szklanka gęstych powideł śliwkowych
4 białka
10 łyżek śliwowicy (100ml.)
12 biszkoptów

Do przybrania:
po 4 śliwki z jasną i ciemną skórką (np.mirabelki i węgierki)
» zobacz przepis

Duńskie bułeczki

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 podłużne, chrupiące bułeczki
75g masła lub margaryny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki chrzanu w śmietanie
1 łyżka koperku, posiekanego
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 jabłka deserowe, wydrążone i pokrojone w plasterki
4 rolmopsy ze śledzia, pokrojone w paski

Do przybrania:
4 korniszony
» zobacz przepis

Sałatka zimowa nr 2

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 kapusta
czarna rzodkiew
marchewka
szklanka gęstej śmietany
3/4 szklanki rozkruszonego twarogu
pół pęczka posiekanego szczypiorku
» zobacz przepis

Dynia po węgiersku

Forma potrawy: Danie główne
500g dyni
1 łyżka masła lub margaryny
2 łyżki mąki pszennej
kwas ogórkowy
garść siekanej zieleniny (np. koperku)
2 łyżki śmietany

Do podania:
kotlety ziemniaczane
kluski
kasze
» zobacz przepis

Filety kurczaka panierowane w orzechach

Forma potrawy: Danie główne
500g piersi z kury lub kurczaka
120g łuskanych orzechów włoskich
4 łyżki mąki kartoflanej
3 białka
25ml sherry
olej lub sklarowane masło do smażenia
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.