cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Por
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 1645

Makaron z tuńczykiem i anchois

Forma potrawy: Danie główne
paczka makaronu
puszka tuńczyka w oleju
puszka filecików anchois w oleju
mały słoiczek kaparów
oliwki bez pestek
sól, pieprz
10dag startego parmezanu (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
» zobacz przepis

Placek ze śliwkami (nr 2)

Forma potrawy: Ciasto
1kg śliwek
38dag mąki
18dag masła lub margaryny
13dag cukru
2 jajka
4 żółtka
1 pojemnik (15 dag) gęstej kwaśnej śmietany
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
starta skórka z 2 cytryn
szczypta soli
» zobacz przepis

Makaron po nelsońsku

Forma potrawy: Danie główne
2dag grzybów suszonych lub 20dag pieczarek
20dag makaronu
2 cebulę (15 dag)
2 łyżki masła
4 jaja
10dag tartego żółtego sera
sól, pieprz
1 szklanka śmietany
1 ogórek kwaszony (10 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
» zobacz przepis

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
» zobacz przepis

Placek afrykański

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
2 ziemniaki
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1,5 szklanki kostek marchwi
1,5 szklanki zielonego groszku
4-5 jaj
sól, pieprz
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
olej
 
Do podania:
ogórek konserwowy
» zobacz przepis

Kolorowy placek śliwkowy

Forma potrawy: Ciasto
1,5kg śliwek węgierek
75dag śliwek mirabelek
25dag masła
20dag cukru
opakowanie cukru waniliowego
6 jajek
50dag mąki
opakowanie proszku do pieczenia
1/2 szklanki śmietany
łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cynamonu
sól
» zobacz przepis

Ryż po Kantońsku

Forma potrawy: Danie główne
2 szklanki ryżu - może być jaśminowy
2 łyżki mrożonego zielonego groszku
2 łyżki konserwowej lub gotowanej kukurydzy
2 jajka
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyzki oleju
sos sojowy
olej sezamowy
sos czosnkowy z miodem
gałka muszkatołowa
sól
» zobacz przepis

Sernik krakowski

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
240g mąki
160g masła
80g cukru
2 żółtka
sól

Inne:
800g sera białego
100ml śmietany
4 jaja
350g cukru pudru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 łyżka cukru waniliowego
1 żółtko do posmarowania sernika

Lukier:
50g cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka gorącej wody
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Podgrzybki w pomidorach

Forma potrawy: Przetwór
obgotowane podgrzybki (proporcja na durszlak grzybów)
1,5 szklanki oleju
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
4 duże cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
ziele angielskie, liść laurowy, sól
» zobacz przepis

Tort bezowy

Forma potrawy: Deser
40dag bezów
2 szklanki słodkiej śmietanki (18 proc.)
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
sok z 1/4 cytryny
1 puszka ananasa
2 pomarańcze
6 mandarynek
1 kiwi
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.