cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Pietruszka
[X] Pieczarki
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 38

Kolorem zielonym zaznaczono [Pietruszka] [Pieczarki]

Zupa z zielonego groszku

Forma potrawy: Zupa
50dag zielonego groszku
cebula
100ml śmietany kremówki
litr bulionu z warzyw
natka
łyżka oleju
sól, pieprz
groszek ptysiowy
» zobacz przepis

Zupa chłopska z boczkiem

Forma potrawy: Zupa
300g marchwewki
200g białej rzodkiewki
3 pory
2 cebule
2 ziemniaki
130g wędzonego boczku
30g masła
2 listki laurowe
litr bulionu z kostki
duża szczypta tymianku
pęczek natki
» zobacz przepis

Barszcz ukraiński

Forma potrawy: Zupa
0,5 główki posiekanej białej kapusty
4-5 - ziemniaki pokrojone w kostkę
2 - ugotowane buraczki ćwikłowe starte na tarce
1 - szklanka ugotowanej białej fasoli
1 - marchew starta na tarce
1 - szklanka śmietany
1 - cebula pokrojona w kostkę
3 - łyżki pasty pomidorowej
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1 - łyżka oleju
» zobacz przepis

Ostra zupa krewetkowa

Forma potrawy: Zupa
250g krewetek
1 łodyżka trawki cytrynowej lub 1/2 łyżeczki utartej skórki cytrynowej
2 listki limu (można pominąć)
3-4 małe boczniaki
2 łyżki sosu rybnego
1/2 szklanki soku z limu lub cytryny
mały kawałek imbiru (lub 1/2 łyżki utartego)
10 listków kolendry lub pietruszki
1 cebula dymka
2 czerwone papryczki chilli
1 szklanka mleka kokosowego
3 szklanki wody
Do przybrania:
listki świeżej kolendry lub pietruszki
» zobacz przepis

Zupa jesienna

Forma potrawy: Zupa
30dag soczewicy
kilka plastrów boczku wędzonego
włoszczyzna
seler
por
cebula
łyżka koncentratu pomidorowego
kilka ziemniaków
majeranek
sól
świeżo mielony biały pieprz
posiekana pietruszka
» zobacz przepis

Krupnik z kaszy gryczanej

Forma potrawy: Zupa
20dag kaszy gryczanej
20dag surowego boczku
włoszczyzna
40dag ziemniaków
natka pietruszki
sól
» zobacz przepis

Zupa fasolowa a la jokai

Forma potrawy: Zupa
200g fasoli suchej lub 300g świeżej
300g wędzonych żeberek wieprzowych
300g wędzonej kiełbasy
2 średnie marchewki
1 nieduży kawałek białej rzepy
1 cebula
2 zielone papryki
1 pomidor
160ml kwaśnej śmietany
3 łyżki smalcu
1 łyżka mąki
1 łyżeczka papryki
czosnek, liść laurowy
1 pęczek zielonej pietruszki
sól
Kluseczki (csipetke):
80g mąki
1 jajko
sól
» zobacz przepis

Barszcz z rzodkiewką

Forma potrawy: Zupa
3 buraki ćwikłowe
200g białej kapusty
rzodkiew
cebula
szklanka gęstej i słodkiej śmietanki
sól
2 litry wody
 
Do podania z:
koperek
lub natka pietruszki
» zobacz przepis

Zupa z zielonej sałaty

Forma potrawy: Zupa
2-3 sałaty
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
2 żółtka
2 łyżki masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa florencka

Forma potrawy: Zupa
1 i 1/2 litra wody
2 łyżki suszonej włoszczyzny
15dag wędzonego boczku
4 łyżki makaronu
4 łyżki żółtego tartego sera
sól
mielona papryka
4 pomidory
ząbek czosnku
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Zupa sidorska

Forma potrawy: Zupa
1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zupa węgierska z kurczaka

Forma potrawy: Zupa
30dag kurczaka
2 łyżki oleju
2dag smalcu
cebula
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki
2 łyżki ketchupu
75dag ziemniaków
zielenina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.