Forma potrawy: Sałatki
Pomidor
Pół ogórka
Pół niedużej papryki czerwonej
Pieprz
Sól
Musztarda
Ocet winny
Olej
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu
Forma potrawy: Sałatki
pół puszki zielonego groszku
pętko cienkiej nie za tłustej kiełbasy
10 dag sera żółtego wędzonego
2 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
pieprz, papryka
natka pietruszki
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
1 średniej wielkości melon
1 średniej wielkości mango
2 duże suszone papryczki chilli
100 ml (1 dl) octu winnego
4 ząbki czosnku
25 g świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
25 g siekanych migdałów
200 g brązowego cukru
100 g rodzynek
sól do smaku
Sałatka z kurczaka o smaku imbirowym
Forma potrawy: Sałatki
500 g pieczonego kurczaka
2 ogórki
2 pomidory
Marynata do kurczaka:
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki cukru, pieprz
Marynata do ogórków:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy
Forma potrawy: Sałatki
główka sałaty
1 avocado
mało owoc granatu
pół czerwonego grejpfruta
2-3 plasterki szynki
pół strąka czerwonej papryki
pół cytryny
sól
biały pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
Pierś kurczaka z ryżem bez smażenia
Forma potrawy: Dania główne
ryż
pierś z kurczaka
łyżka masła
kilka pieczarek
połowa szklanki białego wina
pól szklanki rosołu
drobno posiekany koperek
sok cytryny
łyżka mąki
łyżka śmietanki
pieprz do smaku
Forma potrawy: Dania główne
75 dag schabu bez kości
5 ząbków czosnku
sól i pieprz
Do podania:
surówka z czerwonej kapusty