Forma potrawy: Ciasta
Ciasto biszkoptowe:
6 jaj
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru waniliowego
Krem:
300 g masła
200 g cukru
50 g kakao
6 jaj
aromat waniliowy
Glazura z karmelu:
100 g cukru
50 g masła
150 ml wody
Forma potrawy: Przetwory
500 g zmiksowanego miąższu dyni
500 g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1 kg cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
1 puszka moreli
800 g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800 g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30 ml rumu
Forma potrawy: Przetwory
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
Forma potrawy: Przetwory
Forma potrawy: Przetwory
2 kg dyni
500 g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków
Forma potrawy: Przetwory
dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru
Forma potrawy: Przetwory
1,5 kg cebuli
1,5 kg papryki
5 ostrych papryczek
1 litr winnego octu
2,5 szklanki cukru
2 łyżki soli