MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1 kg cukru
7 g mielonego imbiru

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwory


młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Ogórki kiszone

Forma potrawy: Przetwory

ogórki
na 10 litrów wody, 40 dag soli + 10 dag cukru
czosnek
koper
chrzan
liście wiśni
kawałek liścia z czarnej porzeczki
listek selera
pół liścia z dębu

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwory

 
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda
 

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Galaretka mirabelkowa z imbirem

Forma potrawy: Przetwory

śliwki mirabelki
żelfix dr'a Oetkera
cukier
cynamon
mielone goździki
mielony imbir lub imbir swieży

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Fasolka konserwowa

Forma potrawy: Przetwory

 
1 kg fasolki szparagowej
 
zalewa:
2 szklanki wody
1 dag soli
0,5 dag kwasku cytrynowego
0,5 dag cukru
 

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg dyni
1 kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Konfitura prababci z dyni

Forma potrawy: Przetwory

dynia
sok z cytryny
kieliszek araku
2 funty cukru

Przetwory z owoców » zobacz przepis