MENU
ZWIŃ MENU

Grass Night

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

40 ml Żołądkowej na Trawie Żubrowej
10 ml soku z cytryny
Tonic
Lód
Dekoracja:
plasterek cytryny lub twister.

Przyrządzanie

Do szklanki naprzemiennie wypełnionej lodem oraz cząstkami cytryny wlej alkohol oraz sok. Uzupełnij Tonicem.

Komentarz:
Powyższy przepis na wiosenny digestif, pomoże żołądkowi uporać się z grillowaną kolacją.

Ciepłe wiosenne, weekendowe popołudnia sprzyjają spotkaniom z przyjaciółmi. Warto zaplanować taką formę odpoczynku, która pozwoli spędzić ze znajomymi czas na świeżym powietrzu.

Najlepiej sprawdzają się tu przydomowe ogrody, działkowe altany oraz tarasy. Pozwalają nam na niezobowiązujące spotkania w przyjemnych, wiosennych  okolicznościach przyrody. By wszystko jak najlepiej się udało najważniejsza jest organizacja, czyli dobry podział obowiązków w taki sposób, aby ciężar przygotowań nie spoczywał tylko na pani domu.

Warto uzgodnić wcześniej menu i zaopatrzyć się w gotowe półprodukty pozwalające np. szybko i sprawnie przygotować wiosenną sałatę. Dzień wcześniej zamarynować mięso (niezależnie czy przygotujemy je na grillu ogrodowym czy elektrycznym).

Marynata według własnego pomysłu podrasuje smak mięsa i za każdym razem można zaskoczyć przyjaciół nowym aromatem. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od inwencji kucharza.

Męskim zajęciem powinno być nie tylko rozpalanie grilla i pilnowanie, by mięso się nie przypaliło, ale także zaopatrzenie w napoje i może jakiś delikatny digestif. Warto uatrakcyjnić spotkanie serwując alkohol w drinkach. Wieczór będzie wtedy przyjemniejszy i dłuższy, a alkohol nie stanie się głównym składnikiem naszego wiosennego biesiadowania. By przyjemniej siedziało się przy ogrodowym stole, zawsze ważne są  szczegóły; zielone serwetki, wiosenny kolor drinków, talerz pełen nowalijek i sałaty oraz dobry, optymistyczny nastrój – jeżeli tym uzupełnimy nasze spotkanie mamy gwarancję na niezapomniany wieczór i chwile wytchnienia spędzone w doskonałym towarzystwie.

Zobacz również przepisy na grilla.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Fourth of july

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

20ml granadiny
20ml wódka
20ml blue curacao

Pierś z kurczaka z marchewką w sosie curry

Forma potrawy: Dania główne

30 dkg piersi z kurczaka
olej
łyżeczka cukru
pieprz czarny
sól
wódka
3 pieczarki
curry
czosnek w proszku
2 łyżeczki keczupu
sos sojowy
2 duże marchewki

FINI-MINI (short drink)

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

50 ml wódka finlandia redberry
25ml soku z czarnej porzeczki
25ml soku z różowych grejfrutów
lód

Koktajl z granatów i cytryn

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

 
2 granaty
2 cytryny
1/2 litra wody
2 łyżki cukru
wódka lub gin