MENU
ZWIŃ MENU

Sos po kapitańsku

Forma potrawy: Sosy, potrawa wegetariańska

Składniki

40 dag papryki konserwowej
50 ml czerwonego wina wytrawnego
natka pietruszki
sól, pieprz
musztarda do smaku

Przyrządzanie

Paprykę zemleć, połączyć z winem i posiekaną natką pietruszki, doprawić.

Podawać do mięs, ryb, warzyw, jaj.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa

Forma potrawy: Zupy


60 dag wołowiny bez kości
60 dag ziemniaków
20 dag słoniny
2 dag mąki
10 dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra

Kiełbasa po cygańsku

Forma potrawy: Dania główne

1/2 kg kiełbasy
100 g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750 g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku

Czerwona papryka w oliwie

Forma potrawy: Przetwory

papryka
oliwa
opcjonalnie czosnek

Czosnek wyborny

Forma potrawy: Przetwory

10 dużych główek czosnku
0,75 l wytrawnego, białego wina
0,15 l octu 10%
10 dkg cukru
5 łyżek oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
1 łyżka soli
1 łyżka grubo mielonego pieprzu
liść laurowy, gałązka świeżego estragonu
opcjonalnie ostra papryka lub papryka chili