MENU
ZWIŃ MENU

Pasta jogurtowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

Jogurt naturalny bez dodatków
Pieczywo

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Sałatka z warzyw i jajek

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

4 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki surowe lub kiszone
2 papryki
2 cebule
4 pomidory
sól, pieprz
sok z cytryny

Do podania:
pieczywo

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Marynowana fasolka szparagowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

fasolka szparagowa
ząbek czosnku na 1 słoik
gałązka kopru na 1 słoik
ocet
1 łyżeczka cukru i 1/2 łyżeczki soli na każdą szklankę octu
opcjonalnie czerwona papryka

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

600 g boczniaków
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Pasztet z grzybów

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

180 g suszonych prawdziwków
5 czerstwych bułeczek
5 średnich cebul
180 g masła
3 łyżki mąki
12 jaj
375 ml gęstej śmietany
3 łyżki siekanego koperku
3 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz
masło do smarowania formy

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Mus z grzybów

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

30 g suszonych borowików
300 g pieczarek
100 ml śmietanki kremowej
300 ml wywaru mięsnego
15 g żelatyny
80 ml madery (rodzaj wina)
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 łyżki tartej bułki
sól, pieprz

Do przybrania:
100 g kurek lub smardzów

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Sos z czarnych oliwek

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sosy

20 czarnych oliwek bez pestek
60 ml wywaru z drobiu
2 ząbki czosnku
3 filety anchois
kilka posiekanych kaparów
100 ml oliwy
sól
pieprz
3 łyżki octu winnego

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

opakowanie śledzi
2 opakowania suszonych śliwek
100g płatków migdałowych
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
szczypta cukru
bazylia
plastry cytryny

Przekąski lub przystawki » zobacz przepis