MENU
ZWIŃ MENU
Składnik truskawki i poziomki został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Margherita truskawkowa

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

100 g świeżych truskawek
2 łyżki cukru
70 ml tequili
70 ml triple sec (Cointreau, Grand Marnier)
łyżeczka soku z cytryny

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód

Forma potrawy: Zupy

25 dag przecieru truskawkowego
15 dag czarnych jagód
1 litr kefiru
8-10 dag cukru
cukier waniliowy
grzanki

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem

Forma potrawy: Desery

15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Napój z poziomek, agrestu i miodu

Forma potrawy: Napoje

30 dag poziomek
30 dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Truskawki w galaretce agrestowej

Forma potrawy: Desery

40 dag agrestu
20 dag truskawek
2 szklanki wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Konfitury z truskawek

Forma potrawy: Przetwory

1 kg truskawek
1,3 kg cukru
2,5 g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Truskawkowy przecier z całymi owocami

Forma potrawy: Przetwory

2 kg truskawek
20-30 dag cukru

potrawa z truskawek lub poziomek » zobacz przepis