Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
100 g świeżych truskawek
2 łyżki cukru
70 ml tequili
70 ml triple sec (Cointreau, Grand Marnier)
łyżeczka soku z cytryny
Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód
Forma potrawy: Zupy
25 dag przecieru truskawkowego
15 dag czarnych jagód
1 litr kefiru
8-10 dag cukru
cukier waniliowy
grzanki
Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem
Forma potrawy: Desery
15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny
Napój z poziomek, agrestu i miodu
Forma potrawy: Napoje
30 dag poziomek
30 dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody
Truskawki w galaretce agrestowej
Forma potrawy: Desery
40 dag agrestu
20 dag truskawek
2 szklanki wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny
Forma potrawy: Napoje
30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
Forma potrawy: Przetwory
1 kg truskawek
1,3 kg cukru
2,5 g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek
Truskawkowy przecier z całymi owocami
Forma potrawy: Przetwory