cojemy.pl > Drinki i koktajle alkoholowe > Margherita truskawkowa

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów

Margherita truskawkowa

Formy potrawy: drink lub koktajl alkoholowy, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

100g świeżych truskawek
2 łyżki cukru
70ml tequili
70ml triple sec (Cointreau, Grand Marnier)
łyżeczka soku z cytryny

Przyrządzanie

Umyte i oszypułkowane truskawki dokładnie zmiksować z cukrem.

Do szklanicy barmańskiej wlać zmiksowane truskwaki, tequilę, triple sec oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszać, po czym wlać do mocno oziębionych koktajlowych kieliszków. Udekorować listkiem mięty.

Uwaga: Brzegi kieliszków można wcześniej delikatnie zwilżyć, zanurzyć w drobnym cukrze i zamrozić, aby powstał efektowny "szron".

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cukier, Cytryna, Likier typu triple sec, Tequila, Truskawki i poziomki

Podobne przepisy

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Deser
40dag truskawek
1 szklanka wody
10-15dag cukru
2dag żelatyny

Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka
» zobacz przepis

Tarta truskawkowa

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
szklanka mąki
2 żółtka
3 łyżki cukru
10 dkg masła
sól
Nadzienie truskawkowe:
4 żółtka
truskawki
300ml kremówki
13 dkg cukru
zapach waniliowy
galaretka porzeczkowa
» zobacz przepis

Czysta zupa truskawkowa

Forma potrawy: Zupa
60dag truskawek
10dag cukru
cynamon
 
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
» zobacz przepis

Margherita

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
Tequila
Likier Triple sec (może być Cointreau)
Sok z limonki
Sok z cytryny i soli
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.