cojemy.pl > Inne potrawy > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przepisy na inne potrawy


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kukurydzą i pomidorem, bez czosnku
Inne potrawy z alkoholem Inne potrawy z grzybami Inne potrawy z innymi składnikami Inne potrawy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Inne potrawy z mięsem Inne potrawy z nabiałem oraz jajami Inne potrawy z napojami Inne potrawy z owocami Inne potrawy z pieczywem Inne potrawy z przyprawami Inne potrawy z rybami i owocami morza Inne potrawy z sosami Inne potrawy z warzywami

Suflety z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
300g kurek
2 łyżki masła
sól, zmielony czarny pieprz
2 jajka
2 łyżki śmietanki kremówki
5 łyżek startego żółtego sera
świeżo starta gałka muszkatołowa
1 łyżeczka drobno posiekanych liści estragonu
masło do wysmarowania foremek
liście sałaty do dekoracji
» zobacz przepis

Syrop sosnowy

Forma potrawy: Napój, Inna potrawa
3 skrzynki młodych pędow i soczystych zielonych szyszek sosny, 
miód,
spirytus
» zobacz przepis

Kimchi

Forma potrawy: Danie główne, Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
1 kapusta pekińska
1 główka czosnku
1 łodyga pora
1 papryczka chili (może być sproszkowana: dwie łyżki)
sól morska lub kamienna
pieprz
sos rybny azjatycki
» zobacz przepis

Buraczki zasmażane po poznańsku

Forma potrawy: Inna potrawa
0,5kg - buraczków ćwikłowych,
1 - łyżka masła lub smalcu,
2 - średnie cebule pokrojone drobno,
1 łyżka mąki,
1 - kieliszek octu winnego,
sól, cukier
» zobacz przepis

Modra kapusta

Forma potrawy: Inna potrawa
40 dkg - kapusty
2 plasterki słoniny
2 - średnie pokrojone w kostkę cebule
1 - łyżka mąki
3 - winne jabłka
2 - kieliszki octu winnego
sól, cukier, pieprz
» zobacz przepis

Grzyby kiszone

Forma potrawy: Inna potrawa, Przetwór, Przekąska lub przystawka
5kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)
20 łyżek soli
» zobacz przepis

Zrazy bite - staropolskie

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
0,5kg - świeżych prawdziwków lub podgrzybków pokrojonych w grube kawałki
łyżeczka mąki
1kg - polędwicy wołowej
0,25 l - kwaśnej śmietany
0,75 l - bulionu wołowego
pieprz
sól
1kg - ziemniaków
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.