Zobacz wszystkie przepisy z wanilią
Forma potrawy: Desery
40 dag bezów
2 szklanki słodkiej śmietanki (18 proc.)
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
sok z 1/4 cytryny
1 puszka ananasa
2 pomarańcze
6 mandarynek
1 kiwi
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Forma potrawy: Desery
6 jabłek najlepiej reneta
12 wiśni z konfitury
2 łyżki likieru wiśniowego
150 g dżemu morelowego
50 g cukru
Na krem:
50 g mączki ryżowej lub płatków ryżowych
3 żółtka
100 g cukru pudru
2 szklanki mleka
pół paczki cukru wanilowego
Sernik truskawkowy lub malinowy
50 dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10 dag cukru
połowa cytryny
30 dag biszkoptów
Forma potrawy: Desery
50 dag truskawek
35 dag gotowych małych bez
1 szklanka śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżeczka żelatyny
15 dag cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
po 150 g mąki tortowej, cukru oraz masła
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jaja
cukier waniliowy
po łyżce mleka i kakao
polewa czekoladowa
Krem:
3 łyżki rozpuszczalnej kawy
1 jajko
5 łyżek cukru
350 ml śmietany kremówki
Forma potrawy: Desery, Przetwory
0,4 kg gruszek
1 kg jabłek słodko-kwaśnych
0,6 - 0,7 kg cukru kryształ
szczypta cukru waniliowego
Forma potrawy: Desery
500 g brzoskwiń
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 łyżki mąki
sól
masło do formy
Forma potrawy: Desery, Kolacje
30 dag twarożku
1 szklanka śmietany
25 dag poziomek lub truskawek
10 dag cukru
cukier waniliowy