MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, przyprawy zostały zaznaczony na zielono

Konfitura z winogron i orzechów

Forma potrawy: Desery, Przetwory

2 kg czarnych winogron
2 paczki cukru waniliowego
0,5 kg cukru kryształ
25 dag orzechów włoskich
5 goździków
laska cynamonu
torebka cukru pudru
szklanka wody
 

Desery z przypraw » zobacz przepis

Pomarańczowe płatki

Forma potrawy: Ciasta, Desery

200g cukru pudru
100g migdałowych płatków
50g mąki
pomarańcza
100g masła

Do podania (opcjonalnie):
szampan

Desery z przypraw » zobacz przepis

Flip kakaowy

Forma potrawy: Desery

2 żółtka
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka kakao
1 kieliszek koniaku
5 łyżek mleka

Desery z przypraw » zobacz przepis

Krem waniliowy z malinami

Forma potrawy: Desery

laska wanilii
25 dag śmietany kremówki
0,25 litra mleka
14 dag cukru
3 jajka
2 żółtka
10 dag malin
cukier puder do posypania

Desery z przypraw » zobacz przepis

Ptasie mleczko waniliowe

Forma potrawy: Desery


kostka naturalnego masła
3/4 szklanki cukru
2 paczki cukru waniliowego
żelatyna (2 małe torebeczki)
4 jajka
4 łyżki ciemnego kakao
 
Dodatki:
czekolada
galaretka owocowa

Desery z przypraw » zobacz przepis

Orzechy w cukrze

Forma potrawy: Desery

1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka oleju

Desery z przypraw » zobacz przepis

Tutti-frutti

Forma potrawy: Desery

2 jabłka
2 gruszki
szklanka agrestu
szklanka wiśni
szklanka cukru
1/2 l mleka
cukier waniliowy
4 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka masła
kawałek cynamonu
2-3 goździki

Desery z przypraw » zobacz przepis

Jesienny kompot z dyni

Forma potrawy: Desery

500 g miąższu dyni
1 l wody
100–150 g cukru
2 laski wanilii
3 goździki
sok z 1 cytryny
łyżeczka octu

Desery z przypraw » zobacz przepis