Zobacz wszystkie przepisy z bulionem
Forma potrawy: Zupy
1 cebula
1 cm kłącza imbiru
1 ząbek czosnku
1 dynia Hokkaido
1 litr bulionu warzywnego
2 banany
200 ml słodkiej śmietany
olej słonecznikowy
sól, pieprz
Forma potrawy: Zupy
2 cebule
1 ząbek czosnku
30 g masła
1 kg miąższu dyni
1 litr bulionu warzywnego
1 świeża papryczka chili
50 g świeżego imbiru
250 g śmietany
sól, pieprz
200 g kremówki
6 oliwek nadziewanych papryką
cynamon
Forma potrawy: Zupy
1 dynia Hokkaido
2 małe cebule
1 łyżka masła
1 łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
3/4 l bulionu warzywnego
200 ml śmietany
2 żółtka
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
szczypta mielonych goździków
pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Forma potrawy: Zupy
1 litr bulionu z kury
30 szparagów
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
150 ml śmietany
sól, pieprz
1 łyżeczka masła do smażenia
Forma potrawy: Zupy
600 g małych cukini
1 litr mleka
0,5 l bulionu z kury
3 łyżki masła
1 mała cebula
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka drobno pokrojonej kolendry lub zielonej pietruszki
sól
Forma potrawy: Zupy
75 dag boczniaków
seler
3 cebule
3 marchewki
2 pietruszki
puszka zielonego groszku
czubata łyżka mąki kartoflanej
kawałek (4-5 cm) świeżego korzenia imbiru lub 1-2 łyżek sproszkowanego
2 litry bulionu drobiowego (może być z kostki)
sos sojowy
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa lub olej do smażenia
Forma potrawy: Zupy
2 torebki ryżu białego (200 g)
25 dag mielonej wołowiny
4 średniej wielkości cebule
ząbek czosnku
łyżka oleju
pół litra soku pomarańczowego
pół litra wywaru z warzyw lub kostki warzywnej
2 łyżki kwaśnej śmietany
łyżeczka zmielonego kminku
liść laurowy
pieprz
cukier
Forma potrawy: Zupy
3 ziemniaki
1 cukinia
4 pomidory
1 marchew
bulion w kostce
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki kminku
sól
żółty ser do posypania
łyżka oleju