cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Pietruszka
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 303

Kolorem zielonym zaznaczono [Pietruszka]

Zapiekanka z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane
50dag ziemniaków
30dag mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
2-3 łyżki parmezanu
2 szklanki śmietany
1 łyżka masła do wysmarowania formy
sól
pieprz
» zobacz przepis

Zupa z avocado

Forma potrawy: Zupa
2 avocado
pęczek natki pietruszki
2 łodygi selera naciowego
zielona papryka
mała cukinia lub ogórek sałatkowy
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Szaszłyk z kurczaka i boczku

Forma potrawy: Danie na grilla
1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15dag pieczarek
posiekana natka pietruszki
» zobacz przepis

Sałatka pieczarkowo-ryżowa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
pół szklanki ryżu
słoik pieczarek w zalewie naturalnej
15dag szynki konserwowej
pół puszki groszku konserwowego
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
sól
pieprz
» zobacz przepis

Hache wołowe

Forma potrawy: Danie główne
1200g wołowiny z kością
2 listki laurowe
40dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka, por)
10dag cebuli
sól, pieprz
4 łyżki posiekanej zieleniny
1 białko
» zobacz przepis

Wiosenna pasta z jajkiem

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
25dag twarogu
1 jajko
szczypiorek
natka pietruszki
1-2 łyżeczki śmietany
szczypta soli
Do podania z:
chlebem
lub bułkami
» zobacz przepis

Sałatka Lukullusa

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól
Do podania:
pieczywo
» zobacz przepis

Łosoś z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70dag) 
pół szklanki gęstej śmietany 
2 cebule 
sok i skórka otarta z cytryny 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
sól
Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów
» zobacz przepis

Makaron z salami

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
225g makaronu błyskawicznego
sól
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula, pokrojona w plastry
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w krążki
225g salami, pokrojonego w paseczki
2 łyżki posiekanej, zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
starty ser parmezan
» zobacz przepis

Pstrąg w migdałach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 sprawione pstrągi
1kg ziemniaków
15dag płatków migdałów
2 jajka
cytryna
pęczek natki
po 5 łyżek mąki i masła
3 łyżki oleju
sól
koperek i cytryna do dekoracji
» zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z sosem francuskim

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
50dag świeżych pieczarek
2 średnie świeże ogórki
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku, pietruszki i szczypiorku
połowa czerwonej papryki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
sól
pieprz
» zobacz przepis

Zielona salata z sosem roquefort

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
2 sałaty
2 łyżki zielonej pietruszki
2 łyżki szczypiorku
Sos:
75g sera roquefort (ostry ser owczy)
1 łyżka śmietanki
1 cytryna
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.