Formy potrawy: Dania główne, Dania na grilla
ładny karczek - 6 plastrów
musztarda
ogórek kiszony pokrojony w plasterki
pieprz
przyprawa do mięsa z grilla
czosnek zmiażdzony-duży ząbek
oliwa
papryka czerwona
Karczek pokroić w plastry, lekko rozbić zamarynować w oliwie z rozgniecionym czosnkiem i przyprawą do mięsa z grilla. Pokroić ogórek, paprykę w paski.
Mięso smarować musztarda z jednej strony , na tą stronę położyć plasterki ogórka i paprykę po pieprzyć, zwinąć w roladkę.
Smażyć na grillu albo zwyczajnie na patelni
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
Składniki na około 16 porcji:
15 dag wędzonego łososia w plastrach
15 dag kremowego serka
sól
pieprz
kawałek ostrej papryczki
kawałek świeżego ogórka
rukola do dekoracji
koperek (niekoniecznie)
ser kozi (niekoniecznie)
Forma potrawy: Dania na grilla
cukinia
ser feta
czarne oliwki
oliwa
koperek
Forma potrawy: Zapiekane
po 1 czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryce
1 bakłażan
1 cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
50 dag pomidorów z puszki
1/2 szklanki bulionu
pęczek bazylii
2 opakowania sera feta
Szaszłyczki wieprzowe z grilla
Forma potrawy: Dania na grilla
8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz