Napoje z owocami
Kolorem zielonym zaznaczono owoce
1 dojrzały owoc mango (lub banana/papai/melona)
60g lekkiego rumu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1-2 łyżeczki kruszonego lodu
do przybrania listek cytryny
kawałek owocu mango
świeże kwiaty
kruszony lod
Proporcje na 2 porcje:
100g truskawek
50g malin
1 łyżka cukru
250ml bardzo zimnego pełnotłustego mleka
1-2 łyżki bitej śmietany
1 łyżeczka posiekanych migdałów
1 łyżeczka posiekanych pistacji
pół cytryny
1 pomarańcza
1 mandarynka
cukier do smaku (np. 2 łyżeczki)
1 szklanka wody przegotowanej
Składniki na 2 porcje:
150g plasterków ananasa z puszki
1/2 grejpfruta
cukier
łyżeczka wiórków kokosowych
maślanka
szklanka soku z poziomek lub truskawek
szklanka soku z czarnej porzeczki
szklanka soku z winogron
szklanka mleka
cukier
40ml soku pomarańczowego
40ml soku grejpfrutowego
40ml soku z marakui
10ml soku cytrynowego
20ml grenadiny
Do dekoracji:
plasterek pomarańczy
plasterek cytryny
1 banan
1 kiwi
1 pomarańcza
kilka kropel soku z cytryny
80ml soku jabłkowego
40ml soku z czerwonej porzeczki
40ml nektaru morelowego
kawałek jabłka do dekoracji
30dag poziomek
30dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody
30dag truskawek
20dag agrestu
15dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne
1 kg. dojrzałych, twardych gruszek
20dag cukru
3 szkl. wody
anyż gwiazdkowy
cynamon