cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z pieczywem > Kolacje z chlebem razowym > Przepisy na potrawy

Kolacje z chlebem razowym


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z czekoladą i wiśniami
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bułką każdego rodzaju Kolacje z bułką tartą Kolacje z chlebem każdego rodzaju Kolacje z chlebem białym Kolacje z chlebem razowym Kolacje z chlebem tostowym Kolacje z chlebem żytnim Kolacje z grzankami Kolacje z rogalikami

Kolorem zielonym zaznaczono chleb razowy

Kanapki z avocado

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
owoc avocado (niezbyt miękki)
chleb
masło
cebula
sól
» zobacz przepis

Kanapki z twarogiem i dżemem

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
3-4 kromki chleba
10dag twarogu
8-10dag dżemu (wiśniowy lub truskawkowy)
trochę masła (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Kanapki z krewetkami

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
10 kromek chleba razowego bez skórki
60 krewetek z puszki
80g gęstego majonezu
1 pęczek koperku
Sos majonezowy:
120g gęstego majonezu
1 łyżeczka estragonu wymieszanego z tymiankiem
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kanapki glazurowane z musem z łososia

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
5 dużych prostokątnych kromek chleba razowego
50g masła
2 plasterki cytryny
1 gałązka pietruszki
Galaretka:
200ml białego wytrawnego wina
2 łyżki żelatyny
Masa:
1 puszka łososia w sosie własnym
100ml śmietany kremówki
60g masła
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kanapki zimowe cojemy

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
chleb pełnoziarnisty
masło
ser żółty
majonez
świeża "nowa" cebula
» zobacz przepis

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
430g białej fasoli konserwowej
430g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30ml oliwy z oliwek
30g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Do podania:
świeże pieczywo
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.