MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Łosoś duszony

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

6 płatów łososia o grubości ok. 2 cm
4 szklanki wody
1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki
1 cytryna pokrojona w plastry
1 cytryna podzielona na cząstki
szczypta soli
szczypta pieprzu
świeży koperek

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Makrela pieczona w soli

Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje, Śniadania

1 makrela (na osobę)
1 łyżka soli grubej
2 łyżki tartej rzepy
1 łyżeczka sosu sojowego

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Mintaj lub dorsz zapiekany z grzybami

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

400-500 g filetów lub mrożonych kostek z mintaja lub dorsza
20 g mąki
20 g oleju
1/2 szklanki śmietany
150 g świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
400 g ziemniaków
80-100 g startego, ostrego żółtego sera
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, szczypta ostrej papryki

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Wykwintna rolada z mintaja

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

400 g filetów z mintaja lub innej ryby morskiej
0,3 szklanki mleka
3 jaja
2 sucharki
1 łyżeczka masła
sałata
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Sałatka morska

Forma potrawy: Sałatki, Dania rybne

250 g krewetek
500 g małży
250 g kalmarów
1 mątwa
1 mała ośmiornica
1 cebula
500 g ryżu
375 ml oleju
sól, pieprz

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg karpia
10 dag porów
10 dag pieczarek
5 dag masła
sok z cytryny
10 g cukru
3 dag mąki pszennej
75 ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Ryba duszona ze śliwkami

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

800 g ryby - sandacz, leszcz, karmazyn
2 łyżki masła
120 g cebuli
50 g suszonych śliwek
1/2 szklanki śmietany
kolendra lub pietruszka
pęczek koperku
sól i pieprz

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Ryba z konserwy zapiekana z pieczarkami i makaronem

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

25 dag makaronu (spaghetti)
2 cebule (15 dag)
1 łyżka oleju
15 dag pieczarek
1 ząbek czosnku
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
25 dag ryby z konserwy (w oleju)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
4 łyżki tartego żółtego sera
pieprz, sól

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis