Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
mrożone krewetki 20 sztuk
boczek wędzony 20 plasterków
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
papryka w proszku do smaku
Faszerowany jabłkami pstrąg z grilla
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
1 opakowanie dużych krewetek, mrożonych (250 g)
1 posiekana cebula
1 posiekana zielona papryka
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
1 papryczka chilli, drobno posiekana
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkę
2 łyżki przecieru pomidorowego+ 2 łyżki wody mineralnej
tymianek, zielona natka pietruszki
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70 dag)
pół szklanki gęstej śmietany
2 cebule
sok i skórka otarta z cytryny
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
8 dyżych świeżych sardynek (ok.500g)
1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
1 mały pęczek koperku
1 ząbek czosnku
2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
8 małych gałązek świeżego rozmarynu
4 liście sałaty
8 gałązek rukwi wodnej
sól
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
jedno opakowanie krewetek wypatroszonych (im większe tym lepsze)
pęczek naci z pietruszki
czosnek
oliwa z oliwek
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki