MENU
ZWIŃ MENU

Węgorz z cytryną

Forma potrawy: Dania rybne

1 kg świeżego węgorza
2 cytryny
3 łyżki oleju lub oliwy do smażenia
100 g pieczarek
szklanka śmietany
łyżka masła
sól, pieprz
cukier

Dania rybne » zobacz przepis

Węgorz po wrocławsku

Forma potrawy: Dania rybne

1 kg węgorza
80 ml śmietany
20 dag selera
2 dag masła
tłuszcz
2 dag mąki
1 szklanka rosołu
20 dag pieczarek
zielenina
żółtko
sól, pieprz
sok z cytryny

Dania rybne » zobacz przepis

Ryba duszona ze śliwkami

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

800 g ryby - sandacz, leszcz, karmazyn
2 łyżki masła
120 g cebuli
50 g suszonych śliwek
1/2 szklanki śmietany
kolendra lub pietruszka
pęczek koperku
sól i pieprz

Dania rybne » zobacz przepis

Ryba pieczona w glinie

Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy

1 kg ryby słodkowodnej - np. pstrąga
olej
sól
liście klonowe

Dania rybne » zobacz przepis

Karp po krakowsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg karpia
8 dag kaszy gryczanej
2 dag tłuszczu do kaszy
5 dag suszonych grzybów
8 dag cebuli
2 żółtka
200 ml śmietany
sól, pieprz

Dania rybne » zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg karpia
10 dag porów
10 dag pieczarek
5 dag masła
sok z cytryny
10 g cukru
3 dag mąki pszennej
75 ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina

Dania rybne » zobacz przepis

Gulasz z węgorza

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg węgorza
tłuszcz
10 dag cebuli
150 ml śmietany
2 dag mąki
20 dag pieczarek
sól, pieprz
sok z cytryny
zielenina

Dania rybne » zobacz przepis

Filety z mintaja pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

4 filety z mintaja
4 pomidory bez skórki
2 drobno posiekane cebule
25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek
3 jajka
szklanka wytrawnego białego wina
3/4 szklanki śmietany
masło do posmarowania formy
sól, pieprz

Dania rybne » zobacz przepis