Zobacz wszystkie przepisy z serem żółtym
Forma potrawy: Dania główne
50 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1 dag mąki
10 dag parówek cienkich
4 dag chrzanu
10 dag sera żółtego
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny
Do podania:
ryż
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
50 dkg mielonej wieprzowiny
50 dkg ugotowanego makaronu
125 ml śmietany
5 dkg żółtego sera
1 łyżki masła
2 cebule
4 jajka
czerstwa bułka
pęczek natki pietruszki
pieprz i sól
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
2 szklanki makaronu
pół szklanki posiekanej cebuli
3 łyżki masła
pół szklanki posiekanych pieczarek
sparzony i obrany pomidor
4 łyżki startego żółtego sera
Forma potrawy: Dania główne
50 dag białego lub zielonego makaronu (typu spiralki)
10 dag ziarenek dyni
4 pomidory
2 pęczki natki pietruszki
5 dag tartego parmezanu lub gaudy
1 szklanka oleju
1 ząbek czosnku
sól
Forma potrawy: Dania główne
50 dag mrożonych różyczek kalafiora
ok. 50 g wędzonej słoniny
50 dag pureé ziemniaczanego (może być z torebki)
zmielona gałka muszkatołowa
świeży zmielony pieprz
15 dag mrożonych, drobno pokrojonych porów
4 średniej wielkości pomidory
25 g masła
20 g mąki
1/2 litra mleka
20 dag żółtego sera
szczypta soli
łyżka posiekanej natki pietruszki
masło do posmarowania formy
Forma potrawy: Dania główne
makaron
25 dkg mięsa mielonego
kilka plasterków boczku
koncentrat pomidorowy
mąka ziemniaczana
groszek konserwowy
żółty ser
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne
75 dag filetów z dorsza
50 dag białej fasoli
2 cebule
2 marchwie
2 ząbki czosnku
10 dag masła
15 dag śmietanki
2 łyżki ketchupu
2 pomidory
5 dag tartego sera żółtego
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
2 małe główki włoskiej kapusty
500 ml jasnego wywaru jarzynowego (ze swieżych jarzyn)
200 ml śmietanki
1 żółtko
1 łyżka sherry (niekoniecznie)
60 g startego ostrego sera (cheddar)
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Do podania:
kluseczki
sos orzechowy