MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z margaryną

Składnik margaryna został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Ciastka karnawałowe

Forma potrawy: Ciasta

30 dag (1 1/2 szklanki) mąki
13 dag margaryny
3 dag (1 czubata łyżka) cukru
2 jaja
1 żółtko
1/2 łyżki śmietany
5 dag drożdży
1 łyżka mleka
1 łyżka alkoholu lub octu
szczypta soli
50 dag tłuszczu do smażenia
cukier puder do posypania

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Sernik z rosą

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
25 dkg mąki
10 dkg cukru (kryształ)
10 dkg margaryny
2 żółtka i 1 jajko całe (białko zostawić do sera)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
1 kg sera (śmietankowego)
2 budynie śmietankowe
125 ml oleju (pół szklanki)
1 szklanka cukru (do sera)
1 szklanka cukru (na koniec do ubicia wszystkich białek)
2 jajka całe + 4 żółtka (białka do ubicia)
2,5 szklanki mleka

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Słoneczka

Forma potrawy: Ciasta

36 dag mąki
28 dag masła lub margaryny
2 łyżki kwaśnej śmietany
3 jajka
szczypta soli
cukier puder
orzechy

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Tort serowy z truskawkami lub poziomkami

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
20 dag mąki,
8 dag cukru,
8 dag masła lub margaryny,
1 jajko,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
tłuszcz do formy

Masa serowa:
75 dag twarogu,
20 dag cukru,
szczypta soli,
zapach cytrynowy do ciast,
1 budyń waniliowy,
2 szklanki mleka,
2 dag cukru,
2 jajka,
50 dag truskawek lub poziomek

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Sernik czarno - biały

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
40 dag mąki
6 łyżek cukru
1 plaska łyżeczka proszku
20 dag roztopionego masła lub margaryny
cukier waniliowy
1 łyżka kakao
2 łyżki śmietany

Masa serowa:
1 kg białego sera
5 jajek
1,5 szkl. cukru
4 łyżki topionego masła
łyżka budyniu (suchego),
bakalie

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Pierożki z czarnymi porzeczkami

Forma potrawy: Ciasta

40 dag (około 2 szklanki) mąki
4 dag drożdży
2 jaja
5 dag (około 3 łyżki) cukru
szczypta soli
3/4 szklanki mleka
13 dag margaryny
kilka łyżek porzeczek świeżych lub mrożonych
1 łyżka tartej bułki
cukier do porzeczek do smaku
białko do smarowania pierożków
tłuszcz do blachy

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Szarlotka ze śmietaną

Forma potrawy: Ciasta

50 dag (2 1/2 szklanki) mąki
1/2 szklanki gęstej śmietany
10 dag margaryny
4 żółtka
25 dag (1 szklanka) cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kg jabłek
2-3 łyżki kaszy manny lub mąki ziemniaczanej

Ciasta z margaryny » zobacz przepis

Sernik z bakaliami

Forma potrawy: Ciasta

1 kg twarogu (dobrego)
4 jaja
6 dag masła lub margaryny
35 dag (2 niepełne szklanki) cukru pudru
4 łyżki mleka
6 dag (3 łyżki) mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
30 dag - 1 kg bakalii (rodzynki, suszone śliwki, morele, owoce z syropu ewentualnie z kompotu)
kruchy spód
lub wafle
lub herbatniki

Ciasta z margaryny » zobacz przepis