Wybierz składnik |
lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej |
Wybrane składniki |
tylko przepisy z określonego działu? |
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
1,75 kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190 g masła
2 łyżki cukru
100 ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250 ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy
Forma potrawy: Przetwory
Składniki na 4 słoje
kg miąższu arbuza
0,25 kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40 g wódki
Forma potrawy: Przetwory
kg pomidorów
pęczek świeżej mięty
200g papryki
200g cebuli
120g rodzynek
150g winogron
2 ostre papryczki
łyżka musztardy
łyżeczka sproszkowanego anyżku
łyżeczka curry
łyżka soli
3 łyżki cukru
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
Forma potrawy: Przetwory
2kg pomidorów
sól
cukier
łyżka oliwy lub oleju
Forma potrawy: Przetwory
Składniki na 3 słoiki po 400ml
4 nieduże cukinie
2 bakłażany
5 pomidorów
3 cebule
5 ząbków czosnku
szklanka oliwy lub oleju
sól
tymianek
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
1,5 kg cielęciny
500 g boczku
300 g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100 g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50 ml malagi lub innego aromatycznego wina
250 ml bulionu
7 g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
Pasztet z kurczaka, szynki i moreli
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
260 g suszonych moreli
250 g wędzonej szynki
100 ml białego wina
250 g świeżego boczku
500 g piersi kurczaka
125 ml śmietany
2 łyżki koniaku
1 jajo
1 łodyga selera naciowego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka zielonego pieprzu
sól, pieprz, liść laurowy
tłuszcz do smarowania formy