MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Kieszonki z indyka nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne

słoik pieczarek w zalewie naturalnej
4 filety z piersi indyka
4 łyżki oleju
pęczek zielonej pietruszki
4 plastry ananasa
4 plastry żółtego sera
1 jajko
tarta bułka, sól, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Koktajl z keczupem

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

2 łyżki mleka
5 łyżek keczupu
4 żółtka
2 łyżki koperku
szczypta cukru pudru
słodka sproszkowana papryka
sól i pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Rolada serowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

50 dag żółtego sera
2 serki topione
pół kostki masła
groszek zielony lub 15 dag pieczarek

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Paprykarz z kurczaka

Forma potrawy: Dania główne

 
cały kurczak
10 dag cebuli
5 dag tłuszczu
1 łyżka mielonej papryki
1-2 łyżki ketchupu
sól
3/4 szklanki śmietany
 

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Krewetki w śmietanie i majonezie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje


mrożone krewetki
kwaśna gęsta śmietana
1-2 łyżki majonezu
świeży koper
keczup lub sos chilli
pieprz cytrynowy lub pieprz i cytryna

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Dorsz lub mintaj korzenny

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

1 kg dorsza lub mintaja
po łyżeczce mielonych lub utłuczonych: pieprzu i kminku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 utłuczone goździki
sok z cytryny
sól
cukier do smaku
5 ząbków czosnku
olej lub oliwa

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Sos pieczarkowy

Forma potrawy: Sosy

10 dag pieczarek
1 cebula (5 dag)
1 i 1/2 łyżki mąki
pieprz, sól
3-4 łyżki śmietany

potrawa z warzyw » zobacz przepis